понеділок, 18 листопада 2013 р.

Година спілкування «Знай свої права, дитино»


Дитинство – це найбільш безтурботна та прекрасна пора в житті кожної людини. Саме в цей період формуються фізичні та інтелектуальні здібності, знання, навики. Дітям мають бути створені всі умови для повноцінного розвитку. І дитина, і родина, у якій вона виховується, мають перебувати під правовим захистом держави. Саме тому, 20 листопада 1989 року Організація Об’єднаних Націй затвердила один важливий документ – Конвенцію про права дитини, в основу якої покладено принципи Декларації прав дитини 1959 р. В Україні ця Конвенція набула чинності з 27 вересня 1991 р. 
З нагоди Всесвітнього дня дитини, в рамках проекту «Поглянь у майбутнє» у бібліотеці було проведено годину спілкування «Знай свої права, дитино». Учасники заходу ознайомились з основними законами про права дітей та з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини. 
  На завершення зустрічі присутні отримали пам’ятки «Кожна дитина має право» та ознайомились з літературою представленою на книжково-ілюстративній виставці «Я маю право… Кожна людина має право».


Немає коментарів:

Дописати коментар