пʼятницю, 15 серпня 2014 р.

Практичне заняття "Ознайомлення з програмою Adobe Photoshop"

 
Adobe Photoshop  –  це програма для редагування зображень відсканованих та знятих на цифрову фотокамеру,  а також створення власних растрових малюнків. Робота в даному програмному середовищі нагадує малювання на кількох шарах скла. Перевагою растрової графіки є можливість реалістичного переходу між тонами і кольорами різних шарів зображення їх контурів, масок та сегментів кольорової гами. Функціональні можливості цієї програми дозволяють фотореалістично створювати колажі із фотографій такої якості, що про їх штучне походження можна довідатись лише за допомогою експертизи.
 Спеціально для користувачів бібліотеки було проведено заняття, під час якого діти засвоїли базові вміння по роботі в програмі Photoshop. Учасники заняття працювали над власними фото, тож цей процес був для них ще більш захопливим та цікавим.  Опанувавши загальні принципи і функції програми Photoshop, юні читачі залишились задоволеними своїми успіхами. Використання фоторедактора зараз дуже популярне серед користувачів соціальних мереж, тож кожен, хто побував на занятті, зможе здивувати своїх друзів оригінально оформленими фотографіями.
Процес фотографування – це, без сумніву, творчий процес, але ще одним не менш цікавим та не менш творчим процесом є обробка фото. Зрозуміло, що не кожен може собі дозволити розкішну фотосесію з уже готовими обробленими фото. Але, вище носа, навіть маючи звичайну мильничку, можна зробити із фото цукерку, використовуючи редактор зображень, а вже в ньому можна без проблем створювати різноманітні фотоефекти, колажі, різні ігри зі світлом та тінню тощо.
Як бачите, для того щоб отримати гарне та цікаве фото, не обов’язково бути великим майстром Photoshop, достатньо просто мати гарний смак, фото та доступ до інтернету.

Немає коментарів:

Дописати коментар