четвер, 23 жовтня 2014 р.

Круглий стіл "Твоя життєва позиція" (презентація книги Л. Белей "Ім'я дитини в українській родині")


Бібліотечна соціально-психологічна служба продовжує досліджувати найбільш віддалені та потаємні куточки людської душі. Цього разу зустріч за круглим столом відбулась поза межами книгозбірні - у Тернопільському обласному комунальному будинку для дітей шкільного віку. Спільно із вихованцями закладу, бібліотекарі обговорили надзвичайно цікаву тему – вплив імені на життєву позицію та долю людини.

На початку бесіди, бібліотекар Ірина Маруняк розповіла дітям про історію дослідження людського імені,  а також поцікавилась у присутніх, чи знають вони щось цікаве про власне ймення. Як виявилось, більшість учасників заходу навіть не здогадувались про те, що характер, доля і навіть усе життя людини може залежати лише від декількох простих літер. Відтак, із допомогою ведучої, школярі по черзі дізнавались про походження та значення свого імені, а потім усі разом - весело та емоційно дискутували, шукали схожості й відмінності  між почутим та реальністю.
Увазі присутніх також було презентовано книгу Любомира Белея «Ім`я дитини в українській родині», яка неодмінно в майбутньому стане у пригоді молодим батькам при виборі імені для новонародженого малюка.

Щодо побаченого та почутого під час «круглого столу», юні учасники зробили власний – філософський висновок. Діти вважають, що характер, доля і життя людини залежить не стільки від того як її звати, чи під яким знаком зодіаку вона народилась, скільки від виховання, оточення і того, чи відчуваєш ти себе комфортно у суспільстві.   

Немає коментарів:

Дописати коментар