понеділок, 24 лютого 2014 р.

Заняття на тему: «Редагування фотографій за допомогою он-лайн сервісу PicMonkey»


  23 лютого в інтернет-клубі відбулося заняття «Редагування фотографій за допомогою он-лайн сервісу PicMonkey», на якому діти більш детально дізнались про он-лайн сервіси для редагування фото, зокрема PicMonkey.
Багато хто скаже: «Навіщо нам якийсь он-лайн редактор? У нас же є Photoshop!» Але деякі з них знають скільки коштує ліцензія Photoshop. Однак, завдяки інтернету, величезне число людей отримало можливість користуватися цим найпотужнішим графічним інструментом, хоча й далеко не завжди легально. Але чи так потрібен нам Photoshop?
Давайте подивимося для чого його найчастіше використовують:
·        кадрування (обрізка);
·        виставлення горизонту;
·        позбавлення від «червоних очей»;
·        застосування модного ефекту - ломо, сепія, Ч / Б і т.д.;
·        ручна корекція експозиції, кольору, контрасту.
Чи справді для виконання цих операцій необхідний такий, м'яко кажучи, не найпростіший в освоєнні редактор як Photoshop? Щоб зрозуміти це, давайте спробуємо он-лайн редактор фотографій, який називається – PicMonkey www.picmonkey.com
На даному занятті діти завантажували власні фотографії і навчились як швидко і легко редагувати бажані світлини за допомогою он-лайн редактора, який володіє великим набором інструментів. Крім простих інструментів на подобу кадрування і повороту або стандартних ефектів на зразок «ломо» є і більш складні. Наприклад, інструменти для пост-макіяжу: корекція тону шкіри, зморшок, корекція блиску шкіри. Всі інструменти розбиті на групи, що дозволяє швидко знайти бажану опцію. Вони забезпечені добре підібраними пояснювальними картинками і навіть не зовсім розуміючи як перекласти назву інструмента, можна здогадатися, як він діє.
Діти із захопленням редагували фото і у майбутньому плануємо провести додаткові заняття по обробці фотографій і більш поглиблено вивчити даний редактор.


Приклади робіт:

середу, 19 лютого 2014 р.

Година спілкування «Вчинок і відповідальність»


Кожний людський вчинок, як наслідок обраного рішення так чи інакше порушує інтереси інших людей, як свої особисті. Жити у суспільстві й бути вільним від нього неможливо. Людина в будь-яких ситуаціях повинна порівнювати свої вчинки з існуючими в суспільстві нормами і цінностями, з інтересами інших людей. Вона повинна поводитись відповідально.

Багато хто з дітей не знає, що їх повсякденні вчинки часто мають правову оцінку. Як уміло і правильно користуватись своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав інших людей, 17 лютого розповів  старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей – Косінський А. Р., учням 7-А класу Української гімназії ім. І. Франка під час години спілкування у бібліотеці «Вчинок і  відповідальність». Діти дізнались з якого віку наступає адміністративна і кримінальна відповідальність неповнолітніх, а також про конкретні випадки правопорушень, ситуацій, які є у школах міста. 

понеділок, 10 лютого 2014 р.

Тренінг «Дітей виховують батьки, а батьків?»

Життя в сім’ї, взаємини між її членами, турбота один про одного – найщасливіші спогади, що завжди залишаються в пам’яті людини.
   У повсякденному житті ми часто забуваємо про те, що родина – основа життя, розвитку, здоров’я, успіху. Саме в сім’ї дорослі разом з дітьми вчаться розуміти один одного, долати труднощі, знаходити гармонію спільного життя.
   Тому, 9 лютого в інтернет-центрі було організовано тренінг «Дітей виховують батьки, а батьків?» проведений психологом Вольшаницькою І. Д., працівником Тернопільського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Під час тренінгу учасники вчилися знаходити потрібні методи виховання, які допоможуть налагодити тісний контакт з дітьми.
   На завершення учасники отримали буклети з корисними порадами психолога щодо правильного виховання дітей.