четвер, 30 квітня 2015 р.

Година спілкування "Яка освіта обов'язкова в Україні?"


Яка освіта обов'язкова в Україні? Що таке Болонський процес? Що таке освітньо-кваліфікаційний рівень і чим відрізняється коледж від університету? Відповіді на питання, які стосуються теми "Освіта" звучали під час зустрічі молодіжного клубу. А ще учні знайомились з цікавими інтернет ресурсами, які можуть допомогти в навчанні та підготовці до ЗНО. 

середу, 22 квітня 2015 р.

Година спілкування «Діти. Злочин і покарання»


«Злочин і кара» - це не тільки назва відомого твору Федора Достоєвського, але й суворі реалії нашого з вами життя. На превеликий жаль, останнім часом спостерігається тенденція зростання злочинності серед молоді і навіть дітей. З метою ознайомлення підлітків із видами злочинів та покараннями, які призначаються відповідно до чинного законодавства, працівники відділу обслуговування учнів 5-11 класів провели з учнями Української гімназії імені Івана Франка годину спілкування на тему «Діти. Злочин і покарання». 
До участі у заході було запрошено оперуповноваженого сектору кримінальної міліції у справах дітей (СКМСД) Аллу Мацієвську. Вона ознайомила школярів із поняттям злочину, поінформувала про застосування виняткової міри покарання щодо неповнолітніх, а також розповіла про заклади, де неповнолітні відбувають покарання за скоєні злочини. З цілковитою серйозністю до даної теми поставились і самі учні. Діти буквально засипали правоохоронця  запитаннями, а також навели декілька прикладів із власного життя, у яких мали місце злочинні дії. 

вівторок, 21 квітня 2015 р.

Бесіда «Чому хворіють наші діти?»


Чому хворіють наші діти? Сьогодні це запитання хвилює чи не кожну турботливу матусю. Погана екологія, нездорова їжа, «підозріла» вода, яка має статус питної, а ще довге відлуння Чорнобиля – усе це нищить наше здоров’я! Як відомо, найбільш вразливим до усіх цих негативних факторів є дитячий організм. Про те, як зберегти і зміцнити дитяче здоров’я, батькам юних читачів розповів лікар методист з обласного центру здоров’я Андрій Зарусінський під час заходу, приуроченого до Всесвітнього дня здоров’я. Медик консультував батьків щодо здорового харчування, занять спортом, загартовування, а також надав низку корисних порад, скористатись якими можуть як дорослі, так і діти. Ведуча Ніна Ониськів запросила до слова й інших учасників заходу. Відтак, батьки ставили гостеві багато запитань стосовно здорового способу життя, шкідливих звичок, а також ділились власним досвідом, доповнювали й аналізували почуте.    

пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

Година спілкування "Чоловіча дружба і стосунки з дівчатами"



Чергова зустріч учасників молодіжного клубу МІСТ пройшла у суто чоловічій компанії. Говорили про чоловічу дружбу і стосунки з дівчатами, а ще про те, як виходити з тої чи іншої ситуації, не втрачаючи при цьому внутрішньої рівноваги. Не зважаючи на актуальність і серйозність даної теми, знайшлося місце і для жартів. Допомагала «справжнім чоловікам» розібратись у собі волонтер ГО "МІСТ" Надія Яцишин.



понеділок, 6 квітня 2015 р.

Ігровий турнір в бібліотеці

 

Тематичні дослідження показують, що ігрові програми часто опиняються серед найбільш популярних, які може запропонувати бібліотека. Крім того, пропонуючи відеоігри, бібліотека приваблює «важко доступних» дітей та підлітків, які в іншому випадку не могли б відвідати бібліотеку. З того часу як працівники бібліотеки почали проводити ігрові події, спостерігається збільшення кількості користувачів у відділі абонементу та читальній залі книгозбірні.
Учасники були розділені на команди і брали участь в інтерактивних онлайн іграх. Виконуючи завдання, змагаючись один з одним вони тренували та розвивали свої здібності.
Цільовою аудиторією проекту були хлопці, які, як правило,  більше захоплюються іграми. Та були серед користувачів і дівчата, які виявилися не менш активними і завзятими гравцями.
Працівникам інтернет центру довелося попрацювати над створенням і проведенням занять з комп'ютерних ігор. Новий бібліотечний мультимедійний центр запропонує турніри відеоігор для дітей, які не тільки зануряться у чарівний світ ігор, але й опанують сучасні комп'ютерні та інтернет-технології.
Є багато інших чудових прикладів того, як бібліотекарі України займаються пропагуванням діяльності своєї книгозбірні, пропонуючи різні види послуг. Таким чином, до бібліотек залучаються  неконтактні групи населення і користувачі різного віку. В свою чергу, Тернопільська обласна бібліотека для дітей люб'язно запрошує всіх бажаючих спробувати свої сили та позмагатися з суперниками під час захопливих та цікавих ігор.  

пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

Година спілкування "Ігротека для дітей"


Ігротеку для дітей в обласній бібліотеці для дітей провели волонтери ГО "МІСТ" Надія Яцишин та Маргарита Росолінська. Психологи вчили юних учасників заходу відволікались від віртуальних ігор,  проводити більше вільного часу на свіжому повітрі, спілкуючись з друзями та однолітками. На завершення, усі разом побавились в рухливі та пізнавальні ігри, які є чудовою альтернативою комп’ютерним розвагам.