вівторок, 12 квітня 2016 р.

І знову про соціальні мережі…


Під час Школи сучасного бібліотекаря, працівниками інтернет-центру було проведено  лекцію-практикум «Соціальні мережі як платформа для висвітлення діяльності бібліотеки. Реєстрація у Facebook». Головною метою даного заходу було продемонструвати працівникам бібліотек-філій Козівського, Теребовлянського і Тернопільського районів, як з допомогою популярних соціальних мереж здійснюється реклама діяльності і сфери послуг сучасної книгозбірні. Зокрема, вчилися завантажувати світлини, додавати контакти,  створювати публікації на сторінках книгозбірень.
У світі сучасних реалій, активна робота бібліотекаря в соціальних мережах дозволяє не лише прорекламувати свою бібліотеку та її послуги, але й залучати громаду сіл та містечок до різного роду обговорень, ділитись та обмінюватись досвідом, проводити конкурси та особисто брати в них участь.
Працівники Інтернет-центру розповіли бібліотекарям про те, як  просувати сторінку книгозбірні у мережі Facebook, залучати  до бібліотеки нових читачів, шляхом розширення кола віртуальних друзів. Крім того, великого значення слід надати оформленню та веденню особистого профілю, адже від грамотності
Також наголосили на важливості правильного оформлення та ведення особистого профілю бібліотекаря, адже  бібліотекар — обличчя бібліотеки", зокрема місця роботи, аватарки, обкладинки, публікації відповідного тематичного контенту.
Учасники заняття задавали запитання та активно обговорювали роботу бібліотекарів у соцмережах, аналізуючи конкретні профілі, групи та сторінки.
Бібліотекарі з великим ентузіазмом освоювали даний сервіс і вже готові застосовувати їх у своїй роботі.
На завершення захід  традиційно пройшов у форматі бібліо-кав'ярні з кавою та печивом.




Немає коментарів:

Дописати коментар