четвер, 1 грудня 2016 р.

Година здоров’я «СНІД – ворог непомітний» (До дня боротьби зі СНІДом)

   

1 грудня весь світ відзначає день боротьби зі СНІДом. 
Це день скорботи за мільйонами померлих та день порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми. На сьогодні понад 42 млн. людей, що живуть у різних куточках світу, страждають від смертельно небезпечного вірусу. Щодня близько 15 тисяч людей потрапляють в категорію хворих.

Напередодні відзначення Дня боротьби зі СНІДом, в Українській гімназії ім. І.Франка для учнів 9 класу працівники відділу абонементу 5-11 класів Тернопільської обласної бібліотеки для дітей разом із лікарем Обласного центру здоров’я Володимир Зоряною Степанівною провели годину здоров’я на тему: «СНІД – ворог непомітний».

Під час заходу учням демонструвались слайди, а також було представлено книжково-ілюстративну виставку, яка містила статистичні дані та відомості про дану хворобу . Крім того учні отримали вичерпну консультацію щодо наступних питань:
- шляхи передачі ВІЛ-інфекції;
- групи ризику;
- особливості вірусу;
- діагностика ВІЛ-інфекції;
- перебіг хвороби та її прояви;
- профілактика;
- правила безпеки.
Нагадаємо, що гаслом 2016 року є: «Не вір словам – зроби тест на ВІЛ», а символом боротьби зі СНІДом у всьому світі вважається червона стрічка( перевернене «V»). Вона є ознакою нашого співчуття, підтримки та солідарності з ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД.

Немає коментарів:

Дописати коментар