неділю, 25 грудня 2016 р.

Психологічний тренінг для батьків "Виховання без дратування, або як не зриватись на дітях"


Немає такого дня, коли в Тернопільській дитячій бібліотеці не було читачів. Контингент відвідувачів великий: малюки з батьками, педагоги з учнями, старшокласники, що готуються до ЗНО, автори творів, видавці… . 
З 2016 року бібліотеку відвідують і практичні психологи. Керівництво бібліотеки започаткувало щомісячні зустрічі батьків, що відвідують бібліотеку, з психологами ГО «ПЛЦ «Ефектус», які проводять заходи в рамках психологічної освіти. 25 грудня 2016 року відбувся тренінг для батьків «Виховання без дратування або як не зриватись на дітях». В ході заходу батьки вчились керувати своїми емоціями при гострих та хронічних стресах, ознайомились з різноманітними психотерапевтичними техніками, що тренують та загартовують нервову систему. Це і техніки релаксації, дихальні вправи, і техніки арт-терапії, і елементи ритмо-рухової та танцювальної психотерапії. Учасники тренінгу краще усвідомили свої істині потреби і побачили орієнтири свого життя, над якими потрібно працювати, і які потрібно міняти та вдосконалювати. Заняття пройшло динамічно, пізнавально та весело, батьки активно приймали участь у всіх запропонованих завданнях. Учасники навіть запропонували тему нової зустрічі, а саме, «Конфлікти між дітьми у сім’ї!»


1 коментар:

  1. Хочу написати слова вдячності за казкову атмосферу у бібліотеці, яку створили її працівники не тільки для дітей, а й для батьків... Проект "Поглянь у майбутнє" дає можливість батькам по іншому подивитись на виховання дітей, поспілкуватись із спеціалістами в галузі психології, обговорити з батьками насущні проблеми сьогодення у дитячій психології, а також, просто, приємно провести час.
    Дякуємо за прекрасні та продуктивні психологічні семінари та тренінги!

    ВідповістиВидалити