вівторок, 6 грудня 2016 р.

Правовий орієнтир «Мої права – моє життя»


Шостого грудня працівники відділу обслуговування учнів 5-11 класів провели правовий орієнтир «Мої права – моє життя». Ведуча заходу Леся Федчина ознайомила учнів 9-А класу Української гімназії ім. Івана Франка з основними документами, де закріплені права дітей, а саме з «Конвенцією ООН про права дитини». Разом з тим школярі дізнались і про свої обов’язки, адже бути членом цивілізованого суспільства означає дотримуватись певних правил і традицій, встановлених у ньому. 
Більш детально з «Декларацією прав людини» учнів ознайомила Олександра Гриньків – кандидат юридичних наук, керівник ГО «Інформаційно-правовий центр». Завдяки злагодженій роботі в групах, учасникам заходу вдалось знайти відповіді на безліч важливих питань, які стосуються прав дитини у сучасному світі. Зокрема, на думку учнів найважливішими правами дитини є: право на свободу, право на дозвілля, право на освіту і найголовніше – право на життя. Закріпили знання, розігруючи невеличку сценку та оформляючи стінгазету про права та обов’язки дитини, як повноцінного представника цивілізованого соціуму.



1 коментар:

  1. Просвітницькі заходи спільно з ТОБД проводимо поспіль вже декілька років. Надзвичайно приємно бути поруч з працівниками бібліотеки, які вміло організовують заходи, оформляють їх, супроводжують мобільними виставками літератури тощо. Вміло підібрана тематика призводить до жвавих обговорень серед учнів, які по закінчені заходу не розбігаються, а підходять в індивідуальному порядку із запитаннями для продовження дискусії. І все це завдякуючи професіоналізму біліотекарів, які задають тон під час заходів. Дякую щиро усім за спільну роботу, яка є корисною для підростаючого покоління.

    ВідповістиВидалити