понеділок, 24 березня 2014 р.

Заняття на тему "Створення поштових скриньок за допомогою сервісу Gmail"

   «Gmail» (від Google Mail, вимовляється «джі-мейл» або «ґмейл») — це безкоштовна послуга електронної пошти від американської компанії Google. Надає доступ до поштової скриньки, збереження та редагування документів в режимі он-лайн, завантаження власних відео та фото а також доступ до соціальної мережі Google+.

Чому ми обрали саме Google а не інший сервіс:

Безпека. Перш за все це безпека акаунта, яка у Гугла на найвищому рівні.
Проглядання обговорень. Основна інновація в Gmail — це метод категоризації повідомлень, який в Google називають «Conversation View». На відміну від звичайних поштових сервісів, Gmail відстежує окремі «обговорення» — початкове повідомлення з ланцюжком відповідей на нього.
Більше 15 гігабайт дискового простору для листів (станом на 24 березня 2014, обсяг постійно зростає в автоматичному режимі). Проте, розмір одного листа, що приймається або надісланого, не може перевищувати 25 мегабайт.
Автозбереження. При редагуванні повідомлень кілька разів на хвилину виконується автоматичне збереження «чернетки» копії, для запобігання втраті даних у разі виключення живлення або інших збоїв.
Розвинений список контактів. Для кожного співрозмовника можуть задаватися фотографія, адреси і телефони. Адреса електронної пошти автоматично підставляється в рядок «кому» по імені користувача, набраного навіть частково.
«Гарячі клавіші». Прискорюють роботу з додатком. Використання гарячих клавіш в web-додатках — рідкісна практика і їх підтримка стала передовим кроком для Google.
Мітки замість папок. Листи не заносяться в папки, а діляться по категоріях, які користувач може доповнювати і змінювати. Ефективність цього механізму така ж, як і традиційнішого з папками.
Пошук по вмісту листів і прикріплених файлів. Дозволяє швидко знаходити потрібний лист за ключовими словами, що надзвичайно важливо при великому доступному обсязі пошти.
Фільтрація від спаму. Містить фільтр повідомлень, що навчається, який збільшує свою ефективність, якщо користувач позначає листи як спам.
Програми-клієнти для різних ОС, що повідомляють про прихід нових листів. Це Gmail Notifier, Google Toolbar і Google Talk.
Підтримка різних мов. Інтерфейс додатку налаштовується на велику кількість мов, що дозволяє сервісу бути інтернаціональним.
Підтримка RSS. Завдяки ній можна читати листи за допомогою інших RSS-клієнтів, наприклад, з персоналізованих сторінок пошукових сайтів msn.com, yahoo.com і самого google.com, програми Microsoft Deskbar. Це дає можливість перевіряти пошту не підключаючись до web-інтерфейсу.
Вбудована орфографічна перевірка. Автоматично визначає мову повідомлення і пропонує варіанти написання помилкових слів.
Вбудований чат. Повідомлення можуть доставлятися не тільки за допомогою поштових протоколів, але і через протокол jabber, завдяки чому користувачі можуть обмінюватися миттєвими повідомленнями.
Використання Outlook. Налаштування Gmail дозволяє використовувати власні поштові програми, такі як Outlook, для перегляду електронної пошти. Листи завантажуються з сервера на ваш комп'ютер і немає необхідності заходити на інтернет сторінку вашої пошти в Gmail. При вірних налаштуваннях, які можна знайти на сторінці допомоги google можна користуватися поштовим клієнтом як для отримання так і для відсилання пошти.
Відео. Користувач може завантажувати відео у сервіс Youtube.
    На даному занятті діти зареєстрували пошту і ознайомились з основними функціями Google та почали їх активно використовувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар