четвер, 26 червня 2014 р.

Правова консультація на тему "Законодавчі документи із захисту прав дітей"



Дитинство – особливий, самобутній, надважливий період у житті людини. Саме у юному віці відбувається формування характеру дитини, становлення її як особистості. Увага та підтримка дорослих є одними із найважливіших аспектів у цьому процесі. Від ставлення до дітей, розуміння їх проблем, інтересів та потреб, стану охорони дитинства залежить доля кожної людини і розвиток суспільства в цілому.


Базовим документом, який відображає основні положення захисту наймолодших мешканців планети є Конвенція про права дитини, прийнята Організацією Об’єднаних Націй. А найголовніший закон – Конституція України гарантує рівність у своїх правах дітей, незалежно від походження. На жаль, щоденно страждає велика кількість дітей, яким нікому допомогти,  або члени родин яких не достатньо добре знають закони.

«Законодавчі документи із захисту прав дітей» - таку назву отримала правова консультація, яку для юних читачів провели працівники бібліотеки. Учасники правової бесіди ознайомились з основними законами, спрямованими на охорону прав дітей з неблагополучних сімей, дітей-сиріт і безпритульних дітей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар