четвер, 18 вересня 2014 р.

Консультація на тему "Що таке злочин, і як бути, коли вчинено злочин?"


У цивілізованому суспільстві існує ряд правил та обмежень, встановлених законом. Та, мабуть, немає жодної дорослої людини, яка б хоч раз у житті не порушила норм чинного законодавства. У дитячому віці такі порушення мають переважно дріб`язковий характер, наприклад: запізнення на урок, перехід дороги за межами пішохідного переходу. Та, нажаль, існують і інші - набагато серйозніші злочини, такі як крадіжка та вбивство людини.
«Що таке злочин?», «Яка відповідальність настає після вчинення злочину?» - відповіді на ці та багато інших запитань, читачі нашої книгозбірні отримали під час правової консультації, яку провела для них бібліотекар Леся Федчина. Вона ознайомила учасників із основними ознаками та видами злочинів, навела приклади правопорушень, до яких найчастіше вдаються підлітки.

Школярам було цікаво поспілкуватись на таку серйозну та, на перший погляд, дорослу тему. Сподіваємось, що ця інформація  добре закарбується у пам`яті учасників консультації в теоретичному вигляді, але ніколи не знадобиться на практиці.  

Немає коментарів:

Дописати коментар