четвер, 28 травня 2015 р.

Анкетування "Проблема інтернет залежності у молодіжному середовищі"





З нагоди Міжнародного дня захисту дітей, працівники інтернет-центру провели анкет-опитування серед користувачів бібліотеки на тему «Проблема інтернет залежності у молодіжному середовищі».
Опитування проводилось анонімно, у ньому взяли участь 21 користувач бібліотеки. Анкета-опитування складалась з 11 питань, серед яких були і загальні запитання, зокрема, щодо віку та статі. Середній вік респондентів склав 14 років. Підсумковий аналіз даного опитування дав такі результати:
На питання: «Де ви проводите свій вільний час?» учасники опитування дали такі відповіді:
 «Вдома» - 13 опитаних;
 «В бібліотеці – 7 опитаних;
 «на вулиці» - 5 опитаних.
На питання: «Чи маєте ви комп’ютер вдома?» 16 респондентів відповіли – так, відповідно 5 – ні.
Щодо анкетного запитання «Як ставляться Ваші батьки до захоплення комп’ютерними іграми?», то  відповіді учасників розділились майже 50 x 50:
«Негативно» - 11 опитаних
«Мої батьки не проти щоб я проводив(ла) свій вільний час перед монітором комп’ютера» - 10 опитаних.
На питання: «Скільки часу ви проводите в інтернет-центрі бібліотеки?» респонденти відповідали по різному. В середньому кожен з опитаних користувачів проводить за комп’ютером у бібліотеці 1 годину в тиждень. Дехто, проте, зазначив, що цього часу замало.
Отже, провівши опитування на тему інтернет залежності серед дітей та молоді ми, працівники інтернет-центру, зробили висновок, що ця проблема таки існує. Аналіз анкет чітко показує, що ризик потрапити у тенета «мережі» однаково існує як для хлопців, так і для дівчат. Саме тому актуальним є вирішення цієї проблеми через вироблення рекомендацій для зменшення інтернет-залежності.


Немає коментарів:

Дописати коментар