вівторок, 10 листопада 2015 р.

Семінар-практикум на тему: «Діти і бібліотека: нове бачення в контексті розширення доступу користувачів до інформації» для завідуючих центральними районними бібліотеками для дітей області



Створення блогу – це щось нове у житті наших дитячих бібліотек. Адже мати бібліотечний блог у Всесвітній мережі це не лише престижно, але й дуже зручно. 
10 листопада в обласній бібліотеці для дітей відбувся семінар-практикум на тему: «Діти і бібліотека: нове бачення в контексті розширення доступу користувачів до інформації» для завідуючих центральними районними бібліотеками для дітей області.
Проаналізувавши спроби висвітлення інформації про діяльність книгозбірень на прикладі центральних бібліотек для дітей Тернопільщини, завідувачка сектору інформаційних технологій та електронних ресурсів Оксана Мотрук виступила з темою «Блог як міні-сайт для висвітлення діяльності книгозбірні». Під час виступу було представлено мультимедійну слайд-презентацію, яка  демонструвала інформацію про блоги, а також розроблену працівниками Інтернет-центру покрокову інструкцію створення блогу для висвітлення бібліотечної роботи.
Представництво бібліотеки в блогосфері дає чудову можливість повідомити широкому загалу про книгозбірню, її нові видання, конкурси, програми чи інші заходи, і розповсюдити цю інформацію. Можна оперативно дізнатися думку користувача з будь-якого питання, виявити його уподобання та побажання. Активна робота в соціальних мережах не тільки здатна збільшити кількість користувачів в книгозбірнях, але й відкриває можливості для спілкування з колегами з різних куточків світу.
Блог – ознака того, що бібліотекар «іде в ногу з часом», а знання, отримані під час навчальних семінарів, дають змогу по-новому, більш ефективно будувати роботу бібліотеки, адже саме книгозбірня є компасом у величезному світі інформації.. 
На завершення, Мотрук О. М. побажала, щоби новостворені і вже діючі блоги були багаті на відвідувачів, а тим колегам, які працюють над  їхнім створенням – успіху і творчого натхнення.
Задоволені цікавим спілкуванням, з великим багажем  свіжих ідей, нових думок та бажанням зробити бібліотеки для дітей затишними, привітними та необхідними для їхніх користувачів, учасники семінару-практикуму повернулись додому.
Непомітно та цікаво пролетів час, час нових професійних знань, дружнього спілкування. За результатами навчання всі учасники відзначили важливість теми, що розглядалася. Ідеї й факти, викладені у виступах, новини, які побачив особисто кожен учасник, стали добрим творчим імпульсом до подальшого розвитку і впровадження креативних заходів в практику.
Сподіваюсь і майже впевнена, що семінар 2015 року був корисним і цікавим для всіх його учасників. 
До нових зустрічей, колеги!

Немає коментарів:

Дописати коментар