вівторок, 24 листопада 2015 р.

Практичне заняття "Створення інтелектуальних карт за допомогою безкоштовної оn-line програми із зручною навігацією Bubbl.us"


Карта знань, або, як по іншому її називають, інтелектуальна карта являє собою сукупність діаграм і схем, що в наочному вигляді демонструють думки, тези, пов’язані одна з одною та об’єднані загальною ідеєю. Використовуючи карти знань, ми отримуємо такі можливості: поліпшити пам’ять, нагадати факти, слова й образи; надихнути на пошук рішення; аналізувати результати або події; підбивати підсумки зробленого; організовувати взаємодію при груповій роботі або у рольових іграх; ефективно структурувати і опрацьовувати дані.

23 листопада в інтернет-центрі книгозбірні було проведено заняття по створенню  інтелектуальних карт за допомогою безкоштовної оn-line програми із зручною навігацією Bubbl.us. 
Перевага цієї програми полягає у можливості роздруковувати, помістити у блог або на сайт створену карту, а недоліком є неможливість прикріплювати зображення. Можна лише змінювати колір підрозділу або розташування у просторі.
Діти з цікавістю приступили до створення карти, використовуючи у роботі власну уяву й фантазію. Хтось створив генеалогічне древо сім’ї, інші зобразили свій клас, найкращих друзів, а комусь  поталанило розробити карту особистих  інтересів та захоплень.
По завершенні роботи, діти поділились своїми враженнями від заняття, а також отримали роздруковані карти знань, щоб показати батькам результати своєї праці.

Немає коментарів:

Дописати коментар