неділю, 2 жовтня 2016 р.

Національна волонтерська мережа Code Club розпочала безкоштовні курси по програмуванню "Скретч" у бібліотеці


Національна волонтерська мережа "Codeclub" допомагає організувати  дитячі клуби у Тернополі, де б дітей навчали програмуванню безкоштовно. В Україні таких клубів уже багато, а в Тернополі – перший. Клуб для дітей віком від 9 до 12 років. Наразі в групі є 10 дітей, яких навчають програмуванню. Заняття відбувається раз на тиждень в бібліотеці і триває годину. Проводить заняття програміст.
Перший курс для дітей базується на основі мови програмування "Скретч". Це інтерпретована  динамічна  візуальна  мова програмування основана і реалізована на Squeak. Завдяки динамічності, вона дає змогу змінювати код навіть під час виконання. Мова має за мету навчити дітей поняттю програмування і дає змогу створювати власні анімовані та інтерактивні історії, ігри, анімації, музику та інші витвори. Ними можна обмінюватися всередині міжнародної спільноти, яка поступово формується в мережі Інтернет.
Перше заняття з основ програмування для тернопільської дітвори  відбулось у неділю, 2 жовтня. Наразі група уже набрана.
Діти вчилися з окремих блоків будувати частини коду, який потім запускав анімацію в дію.
Зокрема навчилися робити так, щоб кіт танцював на місці, змінював колір, а також керувати різноманітними ефектами і додавати ще одного персонажа в анімацію.
Ділячись враженнями від даного заняття, учасники не приховували своєї радості й захоплення від набутих знань та виконання інтелектуальних завдань.
Насамкінець, малечу пригостили солодощами та чаєм, запросили відвідувати бібліотеку якнайчастіше, беручи участь в заняттях з програмування й інших цікавих заходах.




Немає коментарів:

Дописати коментар