неділю, 20 листопада 2016 р.

Психологічний тренінг для батьків «Істерики навиворіт»

 
20 листопада у Тернопільські обласній бібліотеці для дітей відбувся психологічний тренінг для батьків «Істерики навиворіт». На думку батьків цей захід актуальний, так як істерики у дошкільному віці, а то і в молодшому шкільному, не рідкість.
В ході тренінгу батьки намагались з’ясувати причини виникнення істерик у дітей, і були дуже вражені, дізнавшись про їх різноманіття. Діючий практичний психолог Гришичкіна С. Р. розібрала з  учасниками заходу кроки профілактики капризів, ознайомила з простими сімома способами, завдяки яким можна навчитись слухати та слухатись, не пригнічуючи при цьому її особистісних якостей: самостійність, відповідальність та ініціативність. І найголовніше, це батьки були оснащені технікою подолання істерик у дітей.

Загалом тренінг пройшов весело та невимушено. У дружньому колі батьки залюбки виконували різні вправи, грали ігри психологічного характеру. А головне: усі присутні зрозуміли, наскільки важливо вміти тримати себе у руках, не піддаватись маніпуляціям зі сторони дітей, та розвивати свою терпимість. Учасники тренінгу запропонували психологу Світлані Романівні тему наступного заходу, який буде присвячений навчанню батьків технікам подолання негативних психологічних станів, пов’язаних з вихованням дітей.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар