понеділок, 12 грудня 2016 р.

Відеоконференція «Права людини в сучасному світі»


В рамках щорічної акції «16 днів проти насильства» та Всеукраїнського тижня права у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей відбулась відеоконференція «Права людини в сучасному світі». Відео-спілкування проходило за участі найактивніших користувачів Бучацької, Підгаєцької, Шумської та Тернопільської книгозбірень для дітей, а також представників Української Гельсинської спілки з прав людини та Освітнього Дому прав людини ( м. Чернігів). Модератором заходу виступила ГО «Інформаційно-правовий центр «Права людини». Розпочалась відеоконференція зі знайомства, після чого ведуча Олександра Гриньків запропонувала учасникам розділитись на команди. Кожній з команд необхідно було вигадати назву та гасло, а також створити і презентувати плакат про права людини в сучасному світі. По обидва боки екрану точилась активна дискусія, адже кожна з команд прагнула якнайкраще представити обрану тему. В результаті сторони дійшли спільної думки, що усі права людини є однаково важливі і відстоювати їх потрібно як на державному, так і на суспільному рівні. До витоків держави і права звернувся у своєму виступі представник студентської ініціативи «Наші права» Денис. Майбутній юрист також зазначив, що права людини тісно пов’язані з людською гідністю і відстоювання їх має бути принциповою позицією кожного з нас. На підтримку цих слів присутнім було продемонстровано відеоролик про порушення та захист прав людини в різних куточках світу. 
Документальні кадри містили інформацію про відомих громадських діячів та юристів, які присвятили своє життя боротьбі за справедливість, рівність права та свободи між усіма мешканцями планети Земля. За словами пані Олександри, на сьогодні з питань захисту прав людини можна звертатись не лише до державних інстанцій, але й до Європейського суду, якщо йдеться про порушення гарантованих Конвенцією та протоколами до неї прав. А от про те, як і де у неформальній обстановці можна більше дізнатись про права людини, а також взяти участь в цікавих тренінгах та обговореннях, розповіла київська гостя, представниця Україно-Гельсинської спілки з прав людини Аліна Кобенко. Вона запросила усіх бажаючих відвідати Освітній Дім прав людини в Чернігові, який створений з метою просування та захисту права людини шляхом розвитку консолідуючого освітнього простору. У підсумках учасники відеоконференції ділились враженнями про свій перший правовий досвід, а також дякували організаторам за можливість всестороннього вивчення таких актуальних на сьогодні питань, як права та свободи людини.

1 коментар:

  1. Правова освіта серед учнівської молоді є доволі необхідною. Дуже добре, що ТОДБ завжди підтримує це. Проведення просвітницького заходу за тематикою прав людини в режимі відеоконференції є певним технічним плюсом, коли одночасно у заході мали можливість прийняти не тільки діти з м. Тернополя, але і з районів області. Захід був феєричним. Можливо трішечки мало місця було для усіх бажаючих, але усім сподобалось. Зокрема, своїми враженнями дітки ділились як журналістам телебачення, радіо, так і друкованих ЗМІ...

    ВідповістиВидалити