четвер, 18 травня 2017 р.

Година здоров'я "Здоровим у доросле життя" (До Всесвітнього дня без тютюну) (В рамках роботи проекту "Бібліотека обличчям до сім'ї")

   
До Всесвітнього дня без тютюну та з метою запобігання розповсюдженню серед дітей та молоді такої згубної звички як тютюнопаління, у відділі обслуговування учнів 5-11 класів було проведено годину здоров’я "Здоровим у доросле життя". Фахову консультацію щодо шляхів вирішення цієї проблеми читачам бібліотеки надав спеціаліст Обласного центру здоров’я Андрій Зарусінський. 

Спершу бібліотекар Леся Федчина ознайомила старшокласників з невтішною статистикою поширення серед молоді «тютюнової моди». Якими ж наслідками для людського організму може в майбутньому обернутись таке «захоплення», учасникам заходу розповів Андрій Сигізмундович. 
Зокрема, велике враження на дітей справило схематичне зображення клітини людського організму, у яку потрапляє нікотин, адже те що відбувається з часточкою нашого тіла в момент паління цигарки, можна порівняти з бомбою сповільненої дії, яка поступово, але систематично руйнує усе живе, що трапляється на її шляху. Хочемо сподіватись, така невимушена, але водночас дуже змістовна бесіда допоможе нашим юним «шукачам пригод» у боротьбі зі шкідливими звичками та у виборі правильних життєвих орієнтирів.

Немає коментарів:

Дописати коментар