четвер, 14 грудня 2017 р.

Скайп-консультування з проблемних питань для внутрішньо переміщених осіб

 
14 грудня в читальній залі Тернопільської обласної бібліотеки для дітей в рамках проекту «Файне єднає» відбулося  скайп-консультування з проблемних питань для внутрішньо переміщених осіб. Детальну консультацію з розв’язання низки важливих питань ВПО надала Наталія Целовальніченко – керівник ГО «Луганська правозахисна група», юридичний координатор громадської платформи захисту прав постраждалих від збройного конфлікту в Україні. 
Тернопільську переселенську спільноту представляла Яна Шкуратова – координатор Колл-центру для ВПО Тернопільщини. Окрім присутніх в залі, до скайп- спілкування приєднались біженці, які проживають в регіонах Тернопільської області. Захід проводився на базі місцевих книгозбірень: Теребовлянської центральної публічно-шкільної бібліотеки, Чортківської міської бібліотеки для дітей №1 та Шумської центральної бібліотеки для дітей. Найбільше уваги в ході обговорення було приділено таким проблемам: відновлення прав ВПО на підставі статусу потерпілих від збройного конфлікту внаслідок агресії РФ та налагодження взаємодії ВПО з органами місцевого самоврядування з метою вирішення житлових та інших важливих питань. Першими успіхами в реалізації проекту «Файне єднає», що впроваджується на базі книгозбірні з метою адаптації ВПО у місті Тернопіль з віртуальними гостями поділилась заступник директора ТОБД – Надія Чайківська. 
Загалом, скайп-консультація пройшла успішно, адже сторонам вдалось обговорити шляхи вирішення найболючіших проблем сьогодення, з якими на жаль довелось зіштовхнутися мільйонам українців.
Захід проходив в рамках проекту «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) та за фінансування Європейського союзу.

Немає коментарів:

Дописати коментар