пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

День інформації «Книга і авторське право в інформаційному середовищі»


Дарувати книги і троянди тим, кого любиш – така чудова традиція вже понад 80 років підтримується в Іспанії – у Всесвітній день книги та авторського права. В Тернопільській обласній бібліотеці для дітей цю подію відзначили масовими заходами, яскравими виставками та вуличними акціями, що пройшли в рамках Дня інформації «Книга і авторське право в інформаційному середовищі». Метою заходів було нагадати тернополянам про те, яку велику роль відіграє книга в житті людини, а також привернути увагу суспільства до проблеми інтелектуальної власності і книговидання.
Для того, щоб взяти участь у заходах, в книгозбірню заходити було зовсім не обов’язково. Компактний «бібліомайданчик» розгорнув свою діяльність просто неба, а учасниками експрес-інтерв’ю на тему «Читання в сім’ї очима дітей та батьків» стали понад 30 тернополян різного віку. Крім того, увагу випадкових перехожих привертали майстерно оформлені книжкові виставки «Розмаїття дитячих видань», «Щойно з друку» та «Книги, що захопили світ». 
Спробувати себе в ролі суб’єктів авторського права та членів авторитетного прес-центру мали нагоду читачі-старшокласники, які взяли участь в інформаційній годині «Авторське право в інформаційному середовищі». Кваліфіковану консультацію з питань захисту авторського права надавали кандидат юридичних наук, керівник ГО «Інформаційно-правовий центр «Права дитини» Олександра Гриньків та представники студентської ініціативи Ірина Марціяш і Олег Ковальський. Зокрема, учасників заходу було ознайомлено з об’єктами авторського права, та найбільш розповсюдженими видами його порушення, такими як «піратство», «плагіат». На завершення, бібліотекарі подякували читачам та шановним гостям за активну участь у Дні інформації, а також роздали листівки «Бібліограф рекомендує», виготовлені спеціально до Всесвітнього дня книги та авторського права.  

Немає коментарів:

Дописати коментар